INGLIZ TILINI O‘RGANISHDA TEXNOLOGIYANING TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Zamonaviy jamiyatda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi ta’lim tizimiga, xususan, xorijiy tillarni o‘qitish jarayoniga sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Ingliz tili global muloqot tili sifatida texnologiyalar bilan uyg‘unlashgan holda o‘rganilmoqda. Ushbu maqolada ingliz tilini o‘rganishda texnologiyalarning o‘rni, ularning o‘quvchilarning til ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi samaradorligi va motivatsiyaga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida zamonaviy texnologik vositalar — mobil ilovalar, onlayn platformalar, sun’iy intellekt asosidagi dasturlar va raqamli ta’lim resurslarining metodik ahamiyati o‘rganildi. Natijalar texnologiyalardan samarali foydalanish ingliz tilini o‘rganish jarayonini individuallashtirish, interaktivlikni oshirish va ta’lim sifati yaxshilanishiga xizmat qilishini ko‘rsatdi.