RAQAMLI TA’LIM SHAROITIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING BULUTLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDAGI KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Zamonaviy jamiyatda raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi barcha sohalar qatori ta’lim tizimiga ham sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Ta’lim jarayonini raqamlashtirish, innovatsion pedagogik texnologiyalarni joriy etish va raqamli ta’lim muhitini shakllantirish bugungi kunning dolzarb vazifalaridan biri hisoblanadi. Ayniqsa, boshlang‘ich ta’lim bosqichida faoliyat yurituvchi o‘qituvchilarning raqamli va kasbiy kompetensiyasini rivojlantirish masalasi ta’lim sifatini oshirishning muhim omili sifatida namoyon bo‘lmoqda.