TEXNIKUMLARDA TIKUVCHILIK YO‘NALISHI TALABALARINI KASBIY TAYYORLASHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bugungi kunda tikuvchilik va yengil sanoat sohasi jadal rivojlanib, ishlab chiqarish jarayonlariga zamonaviy texnologiyalar keng joriy etilmoqda. Ushbu jarayon texnikumlarda tikuvchilik yo‘nalishi bo‘yicha tahsil olayotgan talabalarning kasbiy tayyorgarligiga yuqori talablarni qo‘ymoqda. Zamonaviy tikuv mashinalari, avtomatlashtirilgan jihozlar va innovatsion texnologiyalar bilan ishlay oladigan mutaxassislarni tayyorlash ta’lim tizimining muhim vazifalaridan biridir.