GLABALLASHUVNING ASOSIY JIHATLARI VA ULARNING RIVOJLANISH STRATEGIYASIDA TA’SIRI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur   maqolada globallashuv jarayoning ahamiyatlari shuningdek uning rivojlanish strategiyasiga tasirini o’rganish bilan birgalikda rivojlanish bosqichlarini tahlil qilish, uning rivog’lanish  strategiyasining  yo’nalishlariga bo’lgan ijobiy va  salbiy ta’sirlarini o’rganish va pragnozlash yuzasidan fikr mulohazalar yuritilgan. Shu bilan birgalikda glaballashuv jarayonida  xalqimizning rivojlanish strategiyasi bilan birgalikda buyuk manaviy axloqiy qadriyatlarini ham  shakillantitrishga qaratilgan.