BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING YOSH VA PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining (6–10 yosh) yosh va psixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Unda bolalarning maktabning dastlabki yillaridagi jismoniy, bilish, emotsional va ijtimoiy rivojlanishi yoritiladi. Maxsus e’tibor idrok, diqqat, xotira va tafakkur jarayonlari, motivatsiya, shaxsiy sifatlar va irodaviy sifatlarning shakllanishiga qaratiladi. Tadqiqotda o‘qituvchi va tengdoshlar bilan bo‘lgan munosabatlarning bolalarning ijtimoiy-psixologik moslashuvida roli ta’kidlanadi. Maqolada yosh va psixologik xususiyatlarni hisobga olgan holda ta’lim jarayonini tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan, bu esa muvaffaqiyatli o‘quv faoliyati va shaxs sifatida rivojlanishni ta’minlaydi.