INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNI TAYYORLASHDA ART-PEDAGOGIKA VA ART TERAPIYA METODLARI FOYDALARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida bo‘lajak o‘qituvchilarni kasbiy faoliyatga tayyorlash jarayonida art-pedagogika va art terapiya metodlaridan foydalanishning pedagogik va psixologik ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda art-pedagogik yondashuvlar orqali bo‘lajak o‘qituvchilarda inklyuziv kompetensiyalarni shakllantirish, ularning empatiya, tolerantlik, refleksiya hamda kommunikativ madaniyatini rivojlantirish imkoniyatlari asoslab beriladi. Shuningdek, art terapiya metodlarining maxsus ta’lim ehtiyojlariga ega bo‘lgan o‘quvchilar bilan ishlashda o‘qituvchilarning stressga chidamliligi, emotsional barqarorligi va ijodiy fikrlash qobiliyatini mustahkamlashdagi o‘rni yoritib beriladi.