OLIY TA’LIM BOSHQARUVIDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida boshqaruv jarayonlarini raqamlashtirish, raqamli transformatsiyaning mazmuni, maqsadi va ta’lim sifatiga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Oliy ta’lim muassasalarida elektron boshqaruv tizimlari, axborot platformalari va sun’iy intellekt texnologiyalarining joriy etilishi natijasida boshqaruv samaradorligi, shaffoflik va tezkorlikning oshishi yoritiladi. Tadqiqot natijalari raqamli transformatsiya oliy ta’lim muassasalarining barqaror rivojlanishida muhim omil ekanini ko‘rsatadi.