KOMMUNIKATIV TIL O'QITISH ORQALI NUTQ QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ilmiy maqola ingliz tilini o'qitishni modernizatsiya qilishda Kommunikativ Til O'qitishning (CLT) asosiy rolini o'rganadi, xususan, o'quvchilar orasida nutq qobiliyatini oshirishga qaratilgan. Lingvistik nazariya tobora funktsional foydalanishga o'tayotgan bir davrda an'anaviy yodlashdan tashqariga o'tish zarurati juda muhimdir. Tadqiqotda sinfdagi e'tiborni o'qituvchi boshchiligidagi ma'ruzadan talabaga yo'naltirilgan o'zaro ta'sirga o'tkazish o'quvchilarning umumiy ravonligi va psixologik ishonchiga qanday ta'sir qilishini o'rganadi.