OʻQITUVCHINING PEDAGAGIK MAHORATINI RIVOJLANTIRISH YOʻLLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida pedagogik mahoratning o‘rni, uning tarkibiy qismlari va rivojlantirish yo‘llari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. O‘qituvchining kommunikativ qobiliyatlari, texnologik savodxonligi va psixologik tayyorgarligini oshirishga qaratilgan metodik tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqot davomida pedagogik mahoratni baholash mezonlari va o‘qituvchilarning kasbiy o‘sishiga ta’sir etuvchi omillar jadval ko‘rinishida umumlashtirilgan. Maqola soha mutaxassislari va bo‘lajak pedagoglar uchun nazariy va amaliy manba bo‘lib xizmat qiladi