QISHLOQ JOYLARDA TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISHNING AHAMIYATI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada qishloq joylarda tadbirkorlikni rivojlantirishning ijtimoiyiqtisodiy ahamiyati yoritib beriladi. Qishloq hududlarida kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni rivojlantirish aholi bandligini ta’minlash, daromad manbalarini ko‘paytirish hamda hududlarning barqaror rivojlanishiga erishishda muhim omil hisoblanadi. Shuningdek, tadbirkorlik faoliyatini qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan davlat dasturlari va imtiyozlarning qishloq joylarda iqtisodiy faollikni oshirishdagi o‘rni tahlil qilinadi.