SPORT MAKTABLARI BASKETBOL MASHG‘ULOTLARIDA O‘YIN TEXNIKIASINI O’RGANISH USLUBIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada sport maktablari sharoitida basketbol mashg‘ulotlarida o‘yin texnikasini o‘rgatish uslubiyatining samaradorligi o‘rganilgan. Tadqiqot jarayonida yosh basketbolchilarning to‘p bilan ishlash texnikasi, uzatma, olib yurish va savatga tashlash harakatlarining bajarilish sifati tahlil qilindi. Mashg‘ulotlarda bosqichma-bosqich o‘rgatish, maxsus texnik mashqlar va o‘yin elementlaridan foydalanish natijasida sportchilarning texnik tayyorgarlik darajasi sezilarli darajada yaxshilangani aniqlandi. Olingan natijalar sport maktablarida basketbol mashg‘ulotlarini tashkil etishda zamonaviy va samarali uslubiy yondashuvlardan foydalanish zarurligini ko‘rsatadi.