O‘ZBEKISTONDA STOL TENNIS SPORT TURINI OMMAVIY RIVOJLANTIRISHNI BOSHQARUV TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada O‘zbekistonda stol tennisi sport turini ommaviy rivojlantirish jarayonida mavjud boshqaruv tizimini takomillashtirish masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida stol tennisi sportini boshqarishning tashkiliy tuzilmasi, hududiy sport tashkilotlari faoliyati, ommaviylik darajasi, moddiy-texnik ta’minot va murabbiylar salohiyatining o‘rni o‘rganildi. Tadqiqot natijalari asosida stol tennisi sportini ommaviy rivojlantirishda boshqaruv mexanizmlarini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.