TELEMEDITSINA: ZAMONAVIY TIBBIYOTNING RAQAMLI YECHIMLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola telemeditsinaning zamonaviy tibbiyotdagi o‘rni, uning nazariy asoslari va amaliy qo‘llanilishi, shuningdek O‘zbekiston sharoitida telemeditsina xizmatlarini rivojlantirish imkoniyatlari va muammolarini tahsil qiladi. Tadqiqot davomida telekonsultatsiyalar, masofaviy monitoring, raqamli retsept va elektron tibbiy yozuvlarning samaradorligi o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, telemeditsina xizmatlari aholining tibbiy yordamga kirish imkoniyatlarini 40% ga oshirishi, shifokorlar ish yukini 25% kamaytirishi va davolash xarajatlarini 30% gacha tejashi mumkin. Maqolada telemeditsina texnologiyalarini joriy etishda duch kelinadigan qonunchilik, texnik va madaniy to‘siqlar ham tahlil qilingan.