FAVQULOTDA VAZIYATLAR TIBBIYOTI (FVT): ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA SAMARADORLIK (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola Favqulotda Vaziyatlar Tibbiyoti (FVT)ning zamonaviy konseptual asoslari, tashkiliy tuzilmalari, texnologik yechimlari va samaradorligini tahsil qiladi. Favqulotda tibbiy yordam tizimining jarohatlarni tasniflash, evakuatsiya, dastlabki va ixtisoslashtirilgan tibbiy yordam ko‘rsatish bosqichlari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, zamonaviy FVT tizimlari o‘lim darajasini 40% ga, nogironlik holatlarini 35% ga kamaytirishi va yordam ko‘rsatish vaqtini 60% ga qisqartirishi mumkin. O‘zbekiston sharoitida FVTni rivojlantirish uchun integratsiyalashgan boshqaruv tizimlari, mobil tibbiyot brigadalar va sun’iy intellekt asosidagi qaror qabul qilish vositalari taklif etiladi.