NAYZA ULOQTIRUVCHI QIZLARDA KUCH VA TEZKORLIKNI RIVOJLANTIRISHNING KOMPLEKS TIZIMI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada sport maktablarida tahsil olayotgan 16-18 yoshli nayza uloqtiruvchi sportchi qizlarda kuch va tezkorlik sifatlarini oshirishning masalasi ko‘rib chiqilgan hamda qisqacha yoritilgan. Tadqiqot davomida portlovchi kuchning shakllanishiga ta’sir etuvchi jismoniy va texnik omillar tahlil qilinadi. Mashg‘ulot dasturida sprint mashqlari, og‘ir atletika va  maxsus  nayza uloqtitrish mashqlari bilan birga kompleks yondashilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, ishlab chiqilgandastur sportchi qizlarning portlovchi kuchi va tezkorligi oshganligini hamda natijasi ham ijobiy holatga o‘tganligi aniqlandi.