ADOLATGA BAXSHIDA HAYOT: MAMLAKAT SOBIROVNA VOSIQOVA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston huquqshunoslik fanining rivojiga beqiyos hissa qo‘shgan yuridik fanlari doktori, professor Mamlakat Vosiqova Sobirovnaning hayoti va ilmiy-pedagogik faoliyatiga bag‘ishlangan. Unda olimaning biografiyasi, davlat boshqaruvi va sud-huquq tizimidagi faoliyati, ilmiy izlanishlari hamda yuridik kadrlar tayyorlashdagi o‘rni tahlil etiladi. Shuningdek, uning xizmatlari davlat tomonidan yuksak mukofotlar bilan e’tirof etilgani va nomi Toshkent davlat yuridik universiteti huzuridagi akademik litseyga berilgani qayd etiladi. Maqola M.Vosiqovaning adolat va ilm yo‘liga baxshida qilgan umrini o‘rganishga qaratilgan bo‘lib, huquqshunoslik tarixini tadqiq etishda muhim manba vazifasini o‘taydi.