QADIMGI MISRNING OXIRGI SAHIFALARI: SOʻNGGI PODSHOLIK DAVRINING TARIXI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Soʻnggi Podsholik davri Misr tarixidagi oxirgi bosqichlardan biri boʻlib, miloddan avvalgi 664–332 yillar oralig'ida davom etgan. Ushbu davrda Misr mahalliy firʻavnlarning hokimiyatini tiklashga va mustaqillikni saqlab qolishga intildi, biroq chet davlatlar, xususan, Fors imperiyasi tomonidan bosib olinishi bilan yuzmayuz keldi. 26-dinastiyadan 31-dinastiyagacha davom etgan ushbu davr san’at, arxitektura va diniy qadriyatlarning qayta tiklanishi, shuningdek, yunon va fors madaniyati bilan aloqalar orqali ajralib turadi. Soʻnggi Podsholik davri Misr uchun jonlanish va tanazzul davri boʻlib, u oʻzining an'anaviy qadriyatlarini saqlab qolishga intilgan boʻlsa-da, Aleksandr Makedonskiyning istilosi bilan Misr yunon davri boshlandi.