JISMONIY VA TEXNIK MASHQLAR ORQALI FUTBOLCHI QIZLARNING JISMONIY SIFATLARNI SHAKILLANTIRISH HUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada futbolchi qizlarning tayyorgarlik darajasini oshirishda pedagogik nazoratning ahamiyati tahlil qilingan. Sport mashg‘ulotlari jarayonida futbolchilarning jismoniy, texnik va taktik mahoratini rivojlantirish, ularning mashg‘ulot bosqichlarida tayyorgarlik holatini aniqlash usullari yoritilgan. Shuningdek, test va nazorat mashqlari yordamida futbolchilarning chaqqonlik, tezkorlik, kuch, chidamlilik sifatlarini baholashning samarali yo‘llari ko‘rsatib berilgan.