VOSIQOVA MAMLAKAT SOBIROVNANING HAYOTI VA FAOLIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola O‘zbekistonning mashhur huquqshunosi, davlat va jamoat arbobi Vosiqova Mamlakat Sobirovnaning hayoti hamda serqirra faoliyatiga bag‘ishlanadi. Unda uning bolalik va ta’lim davri, huquqshunoslik sohasidagi izlanishlari, ilmiy ishlari va kasbiy yutuqlari yoritib beriladi. Shuningdek, Vosiqovaning davlat boshqaruvida olib borgan faoliyati, huquqiy madaniyatni shakllantirishga qo‘shgan hissasi va jamiyat uchun qoldirgan bebaho merosi tahlil qilinadi. Inson huquqlarini himoya qilish va qonun ustuvorligini ta’minlash yo‘lidagi xizmatlari bugungi kunda ham o‘z dolzarbligini saqlab qolmoqda. Ushbu maqola М.Vosiqova tavalludining 101 yilligiga bag‘ishlanib yozilgan bo‘lib, yosh avlodni Vosiqovaning ibratli hayoti va fidokorona mehnati bilan tanishtirishni maqsad qiladi.