KORXONANING RAQOBAT STRATEGIYASINI SHAKLLANTIRISH VA RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada korxonaning raqobat strategiyasini shakllantirish va uni rivojlantirish jarayonlari tahlil qilinadi. Raqobat strategiyasi korxonaning bozor sharoitida barqaror faoliyat yuritishi, iste’molchilarning ehtiyojlarini samarali qondirishi hamda uzoq muddatli rivojlanishini ta’minlashda muhim omil sifatida qaraladi. Maqolada Porterning raqobat ustunligi konsepsiyasi, innovatsion rivojlanish yo‘nalishlari va marketing yondashuvlari nazariy jihatdan yoritilib, amaliy misollar asosida korxonalarda samarali strategiyani shakllantirish mexanizmlari ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, mahalliy va xalqaro tajribalar taqqoslanib, raqobat ustunligini mustahkamlashda resurslardan oqilona foydalanish, differensiasiya, xarajatlarni optimallashtirish va raqamli texnologiyalarni joriy etishning ahamiyati asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari korxonalar uchun bozor sharoitida muvaffaqiyatli raqobat olib borish va barqaror rivojlanishni ta’minlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.