“MAXSUS TA’LIM MUASSASALARIDA DEFEKTOLOGIYANING AMALIYOTI” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maxsus ta’lim muassasalarida defektologiyaning amaliyoti tahlil qilinadi. Defektologiya sohasining pedagogik va psixologik usullari orqali nogiron bolalarning rivojlanishidagi muammolarni bartaraf etish, ularning ta’lim jarayoniga moslashuvini ta’minlash yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Maqolada maxsus ta’lim muassasalarining xususiyatlari, shuningdek, defektologik xizmatlarning samaradorligini oshirish uchun zamonaviy metod va texnologiyalar haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, ota-ona, mutaxassislar va jamiyat o‘rtasida hamkorlikning ahamiyati ta’kidlanadi.