ТИЖОРАТ БАНКЛАРИДА ОПЕРАЦИОН ХАРАЖАТЛАР ХИСОБИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мамлакатимизда банк тизимини ривожлантириш ва молиявий барқарорликни таъминлашда тижорат банкларининг ўрни беқиёс. Банк фаолияти самарадорлиги тўғри ташкил этилган харажатлар ҳисоби ва уларнинг таҳлилига бевосита боғлиқдир. Ҳаражатларнинг нотўғри ҳисобга олиниши банк молиявий натижаларига салбий таъсир кўрсатиши мумкин.