O‘ZBEK TILINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI, MUAMMOLARI VA YECHIMLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilining fonologiya, morfologiya, sintaksis va leksika kabi strukturaviy xususiyatlari, tarixiy va sotsiokultural omillar asosida yuzaga kelgan muammolar (ortsografiya, til siyosati, tilaro muloqot, kod-sivilizatsiya, raqamli resurslar yetishmasligi va boshqalar) hamda ularni bartaraf etishga qaratilgan ilmiy va amaliy yechimlar tahlil qilinadi. Maqola tilning zamonaviy taraqqiyoti uchun tavsiyalar — normativ-linguistik choralar, ta'limiy islohotlar, korpus va raqamli infratuzilma yaratish, leksik siyosat va tilni ommalashtirish bo‘yicha konkret qadamlarni taklif etadi.