IJODIY FAOLIYATNI TASHKIL ETISHDA QO‘LLANILADIGAN ZAMONAVIY PEDAGOGIK USULLAR VA TEXNIKALARNING MAZMUNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida ijodiy faoliyatni tashkil etishda qo‘llaniladigan zamonaviy pedagogik usullar va texnikalarning mazmuni hamda ahamiyati yoritilgan. Ijodiy fikrlashni rivojlantirishga xizmat qiluvchi interfaol metodlar, muammoli ta’lim, loyiha asosida o‘qitish va refleksiv yondashuvlarning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ijodiy faoliyatni tashkil etishda o‘qituvchining roli va o‘quvchining faolligini oshirish masalalari ilmiy jihatdan asoslab beriladi.