TILNI BUZUVCHI OMILLAR VA ULARNING TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv davrida o‘zbek tilining sofligiga rahna solayotgan asosiy ichki va tashqi omillar atroflicha tahlil qilingan. Tadqiqotda ijtimoiy tarmoqlar ta’sirida yuzaga kelayotgan imlo xatolari, ommaviy nutqdagi asossiz o‘zlashmalar hamda jargonlarning ko‘payishi kabi dolzarb muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, adabiy til me’yorlarining buzilishi milliy o‘zlik va ma’naviyatga qanday xavf tug‘dirishi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.