SUN’IY INTELLEKT TERMINLARINING SISTEM-STRUKTUR TADQIQI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt terminlarining tizimli va struktur xususiyatlari lingvistik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Xususan, sun’iy intellekt sohasida qo‘llanilayotgan asosiy terminlar, ularning semantik maydoni, struktur modellar, terminlarning shakllanish manbalari hamda til tizimidagi o‘rni yoritib beriladi. Tadqiqot davomida terminologik birliklarning tizim sifatida shakllanishi, ularning o‘zaro munosabati va zamonaviy texnologik taraqqiyot bilan bog‘liqligi asoslab beriladi. Maqola natijalari sun’iy intellekt terminologiyasini tartibga solish va ilmiy matnlarda izchil qo‘llash uchun nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.