O’ZBEKISTONDA JINOYAT VA JAZOGA DOIR BILIMLARNI RIVOJLANTIRISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekistonda jinoyat va jazoga doir bilimlarni rivojlantirish metodikasini takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda jinoyat-huquqiy bilimlarni o‘qitish jarayonida qo‘llanilayotgan an’anaviy va zamonaviy metodlar o‘rganilib, ularning samaradorligi baholanadi. Shuningdek, huquqiy ta’lim tizimida innovatsion pedagogik texnologiyalarni joriy etish, talabalarning tanqidiy fikrlashini rivojlantirish hamda nazariya va amaliyot uyg‘unligini ta’minlashga qaratilgan taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi. Tadqiqot natijalari jinoyat va jazoga oid bilimlarni o‘zlashtirish sifatini oshirishga xizmat qiladi.