YOSHLAR ORASIDA IJTIMOIY MUAMMOLAR VA ULARNING YECHIMLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada bugungi kunda yoshlar hayotida uchrayotgan ijtimoiy muammolar, xususan, ishsizlik, raqamli qaramlik va ta’lim sifatining yetishmasligi kabi masalalar tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida yoshlarning jamiyatga moslashuv jarayonidagi to‘siqlar va ularning psixologik holatiga ta’sir etuvchi omillar ko‘rib chiqilgan. Maqolaning maqsadi — yoshlar o‘rtasidagi salbiy ijtimoiy tendensiyalarni kamaytirish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqishdan iborat. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, kompleks yondashuv va davlat dasturlarining samaradorligini oshirish orqali muammolarni bartaraf etish imkoniyatlari mavjud.