“ГАЙРИИЖТИМОИЙ ХУЛҚ-АТВОРЛИ ШАХСЛАР БИЛАН ИШЛАШДА ЯККА ТАРТИБДАГИ ПРОФИЛАКТИКА МЕХАНИЗМЛАРИ” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Мазкур мақолада Ўзбекистон Республикасида ҳуқуқбузарликлар профилактикаси тизимининг ҳуқуқий ва ташкилий асослари, хусусан, якка тартибдаги профилактиканинг моҳияти, аҳамияти ҳамда уни ғайриижтимоий хулқ-атворли шахсларга нисбатан қўллаш амалиёти таҳлил қилинган. “Ҳуқуқбузарликлар профилактикаси тўғрисида”ги Қонун ва соҳавий нормативҳуқуқий ҳужжатлар асосида профилактиканинг турлари ёритилиб, якка тартибдаги профилактиканинг шахсга йўналтирилган, тарбиявий ва ижтимоийпсихологик таъсирга асосланган самарали механизм экани асослаб берилган.1 Шунингдек, профилактика инспекторлари фаолияти, идоралараро ҳамкорлик ва амалиётда учраётган муаммолар таҳлил қилиниб, т