ПРОФИЛАКТИКА ИНСПЕКТОРЛАРИНИНГ ННТЛАР БИЛАН ҲАМКОРЛИГИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Мақолада Ўзбекистонда профилактика инспекторлари ва нодавлат нотижорат ташкилотлари (ННТлар) ўртасидаги ҳамкорлик масалалари ўрганилган. Ҳуқуқий, ташкилий ва амалий жиҳатлар таҳлил қилинган, ҳамкорликнинг самарадорлигини ошириш учун давлат ва жамоатчилик институтлари ўртасидаги ўзаро алоқалар ва тажрибалар кўриб чиқилган. Мақолада ННТларнинг ҳуқуқий асослари, профилактика инспекторлари фаолияти, жамоат хавфсизлиги ва ҳуқуқбузарликларнинг олдини олишда ҳамкорлик механизмлари ўрганилган.