“O‘ZBEK MUMTOZ MUSIQASI VOSITASIDA TALABALARNING BADIIY DIDINI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY MASALALARI” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek mumtoz musiqasi vositasida talabalarning badiiy didini shakllantirishning nazariy jihatlari o‘rganilgan. Maqolada mumtoz musiqaning estetik ta’siri, talabalarda musiqiy did va madaniy ongni rivojlantirish mexanizmlari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, talabalarning musiqiy tarbiyasi va didini shakllantirishda pedagogik yondashuvlar va metodik tavsiyalar ko‘rib chiqiladi.