BASKETBOL O'YIN TEXNIKASINING PEDAGOGIK ASOSLARI VA MAKTAB DARSLARDAGI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada basketbol o‘yini texnikasining pedagogik asoslari hamda uni umumta’lim maktablari jismoniy tarbiya darslarida o‘qitishning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot jarayonida basketbol texnik elementlarini o‘rgatishda pedagogik yondashuvlar, yosh xususiyatlariga mos mashqlar tizimi va ularning o‘quvchilarning jismoniy rivojlanishiga ta’siri o‘rganildi. Tajriba natijalari basketbol mashg‘ulotlari o‘quvchilarning chaqqonlik, koordinatsiya, tezkorlik va jamoada ishlash ko‘nikmalarini samarali rivojlantirishini ko‘rsatdi.