REKLAMA MATNLARIDA TIL MEʼYORLARINING BUZILISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola o‘zbek reklama matnlarida til me’yorlarining buzilishi muammosini kompleks lingvistik tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot reklama diskursining o‘ziga xos xususiyatlari fonida fonetik, leksik, grammatik, orfografik va stilistik me’yorlarning buzilishi turlarini ko‘rib chiqadi. Maqolada til me’yorlarining buzilishiga olib keluvchi sabablar, xususan, ijodkorlikka intilish, qisqalik talabi, maqsadli auditoriyaning xususiyatlari va marketing strategiyalari bilan bog‘liqlik tahlil qilinadi. Shuningdek, me’yor buzilishlarining jamiyatga, kommunikativ samaradorlikka va adabiy tilning rivojlanishiga ta’siri baholanadi. Tadqiqot til me’yorlariga rioya etishning muhimligini ta’kidlab, ushbu sohadagi mavjud kamchiliklarni bartaraf etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.