FIBONACHCHI KETMA-KETLIGINING GEOMETRIK XOSSALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Fibonachchi ketma-ketligi insoniyat tarixida matematikaga, san’atga, tabiat qonunlariga va har xil sohalarga chuqur kirib borgan muhim matematit hisoblanadi. Bu ketma-ketlik har bir yangi son oldingi ikkita sonning yig‘indisidan iborat bo‘ladi. U tabiatda, hayotda, arxitekturada, tasviriy san’atda va boshqa ko‘plab joylarda uchraydi. Fibonachchi ketma-ketligi nafaqat oddiy matematik xususiyatiga, balki chuqur va ajoyib geometrik xossalarga ham ega. Bu geometrik xususiyatlar orqali koinotdagi tartib, muvozanat, estetik go‘zallik va uyg‘unlik sirlarini anglash mumkin. Fibonachchi sonlarining o‘ziga xosligi shundaki, ular orqali butun tabiatdagi shakllar, strukturaviy tuzilishlar va naqshlarning asosiy qonuniyatlarini ko‘rish mumkin.