RAQAMLI INFRATUZILMA RIVOJINING SANOAT ISHLAB CHIQARISH VA IQTISODIY O‘SISHGA UZOQ MUDDATLI TA’SIRINI PROGNOZLASHDA EKONOMETRIK MODELLARDAN FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada raqamli infratuzilmaning rivojlanishi sanoat ishlab chiqarishi hajmi hamda mamlakat iqtisodiy o‘sish sur’atlariga ko‘rsatadigan uzoq muddatli ta’siri ekonometrik modellar yordamida tahlil qilinadi. Tadqiqotda iqtisodiy jarayonlarni miqdoriy baholash, omillar o‘rtasidagi bog‘liqlikni aniqlash va kelajakdagi tendensiyalarni prognozlashda regressiya tenglamalari, ishlab chiqarish funksiyalari hamda korrelyatsion tahlil usullarining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, makroiqtisodiy darajada qo‘llaniladigan ekonometrik modellarning afzalliklari va ularning amaliy qo‘llanish imkoniyatlari batafsil ko‘rib chiqiladi.