KIBERJINOYATLARGA QARSHI KURASHISH VA OLDINI OLISH CHORALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Kiberjinoyatlar bugungi kunda dunyo miqyosida eng dolzarb va xavotirli muammolardan biri bo‘lib bormoqda. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal sur’atlarda rivojlanishi jamiyat hayotining barcha sohalariga o‘zining ijobiy ta’sirini ko‘rsatgani holda, bir qator salbiy oqibatlarni ham yuzaga chiqarmoqda. Xususan, kiberjinoyatlar zamonaviy jamiyatga jiddiy tahdid solmoqda, davlat va jamoat tashkilotlari hamda oddiy fuqarolar uchun ham katta xavf tug‘dirmoqda. Mazkur muammoning ildizlari va u bilan samarali kurashish hamda oldini olish choralarini atroflicha ko‘rib chiqish zamon talabiga aylangan.