DORI VOSITALARINI SAQLASH VA TASHISHDA SIFATNI TA’MINLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada dori vositalarini saqlash va tashish jarayonlarida ularning sifati, xavfsizligi va samaradorligini ta’minlash masalalari yoritilgan. Saqlash sharoitlari (harorat, namlik, yorug‘lik), tashish vaqtida yuzaga keladigan xavf omillari hamda xalqaro GMP va GDP talablariga rioya qilishning ahamiyati tahlil qilingan. Dori vositalarining sifatini saqlab qolishda logistika tizimi va monitoring usullarining o‘rni ko‘rsatib berilgan.