O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI VA JANUBIY KOREYA HAMKORLIK ALOQALARI TARIXIDAN (1991-2025 yillar) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
O‘zbekiston Respublikasining mustaqillikka erishgach, xorijiy davlatlar bilan o‘zaro hamkorlik aloqalarini yo‘lga qo‘yishi tub o‘zgarishlar uchun mustahkam asos bo‘ldi. Ushbu jarayonda Janubiy Koreya Respublikasi bilan hamkorlik aloqalarining shakllanishi va izchil rivojlanishi alohida o‘rin tutadi. O‘zbekiston va Janubiy Koreya o‘rtasidagi diplomatik aloqalar 1992-yil 29-yanvarda o‘rnatilgani mustaqil yosh davlatimiz uchun yangi rivojlanish bosqichini boshlab berdi. Ushbu tarixiy qadam ikki mamlakat o‘rtasidagi ko‘p qirrali hamkorlik jarayonlariga asos soldi va taraqqiyotga keng yo‘l ochdi.