MUSIQA OLAMIDA IMPRESSIONIZM TUSHUNCHASI VA UNING YORQIN VAKILI KLOD DEBYUSSI IJODIGA BIR NAZAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Soʻnggi yillarda mamlakatimizda musiqa sanʼatini keng rivojlantirishga qaratilgan dastur va rejalar amalga oshirilmoqda. Jahon musiqa madaniyati namunalarini oʻrganish barkamol avlodni tarbiyalashda muhim ahamiyat kasb etadi. Klod Debyussi XX asr Yevropa musiqasida yangi yoʻnalish yaratgan buyuk bastakorlardan biri boʻlib, uning ijodi impressionizm va simvolizm oqimlari taʼsirida shakllanib, oʻziga xos uslubi bilan ajralib turadi. Debyussining fortepiano asarlari uning ijodiy merosining muhim qismini tashkil etadi va ijrochilik nuqtai nazaridan ham qiziqarlidir.