ЎЗБЕКИСТОН АҲОЛИСИНИНГ МОЛИЯВИЙ САВОДХОНЛИГИНИ ОШИРИШ ИЖТИМОИЙ-ИҚТИСОДИЙ РИВОЖЛАНИШНИ ТАЪМИНЛАШНИНГ МУҲИМ ОМИЛИ СИФАТИДА (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Мақолада молия-банк бозорининг ривожланиши шароитида аҳолининг молиявий саводхонлигини оширишнинг аҳамияти ва зарурлиги таҳлил қилинган. Янги молиявий маҳсулот ва хизматларнинг жорий этилиши, улардан аҳоли ва тадбиркорларнинг самарали фойдаланиши молиявий билим ва кўникмалар даражасига бевосита боғлиқ эканлиги асослаб берилган. Шунингдек, аҳолининг молиявий саводхонлиги миллий иқтисодиёт, уй хўжаликлари ва тадбиркорлик фаолияти ривожига таъсир этувчи муҳим омил сифатида кўриб чиқилган. Мақолада молиявий саводхонликни оширишнинг асосий йўналишлари, амалий қобилиятлари ва унинг паст даражаси натижасида келиб чиқадиган салбий оқибатлар ёритилган.