MOYCHECHAK GULINI TARKIBINI O‘RGANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Moychechak (Matricaria chamomilla L.) — Asteraceae oilasiga mansub bo‘lib, dorivor o‘simliklar orasida ajralib turadigan muhim tibbiy va biologik resurs sanaladi. Moychechak yovvoyi va ekin holatida deyarli barcha hududlarda, ayniqsa O‘zbekiston, Rossiya, Qozog‘iston va Markaziy Osiyoning qator mamlakatlarida uchraydi. Uning gulchambarli yorqin sariq va oq kukraklardek gullari ko‘plab shifobaxsh xususiyatlari bilan qadimdan xalq tabobatida va rasmiy tibbiyotda keng qo‘llab kelingan. Ushbu maqolada moychechak gulini tarkibini o‘ravishda foydalanilgan usullar haqida ma'lumotlar berilgan.