O’QUVCHILARDA TEZKORLIK SIFATINI RIVOJLANTIRISHDA TAJRIBA NATIJALARINING MATEMATIK- STATISTIK TAHLILI VA ULARNI BAHOLASH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada sport mashg‘ulotlari jarayonida o‘quvchilarda tezkorlik sifatini rivojlantirishga qaratilgan pedagogik tajriba natijalarining matematik-statistik tahlili yoritilgan. Tadqiqotda sport mashg‘ulotlari asosida tashkil etilgan tajriba va nazorat guruhlari ko‘rsatkichlari o‘zaro taqqoslandi. Olingan natijalar variatsion statistika usullari yordamida tahlil qilinib, tezkorlik sifatini rivojlantirishda qo‘llanilgan mashg‘ulotlar samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berildi. Statistik tahlil natijalari sport mashg‘ulotlarining o‘quvchilarning tezkorlik ko‘rsatkichlariga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini tasdiqladi.