SUN’IY INTELLEKT TIBBIY XIZMATLAR SIFATINI OSHIRISHDA: MANBALAR ASOSIDA TAHLIL (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Sun’iy intellekt (SI) texnologiyalari tibbiyot va diagnostika sohalarida tub o‘zgarishlarni yuzaga keltirib, tashxis qo‘yish, davolash jarayonlarini rejalashtirish hamda bemorlarni boshqarish samaradorligini oshirish uchun yangi imkoniyatlar yaratmoqda. Mazkur maqolada tibbiyotda sun’iy intellektning asosiy qo‘llanilish yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Shuningdek, SI ning tezkor ma’lumotlarni qayta ishlash va yuqori aniqlik kabi afzalliklari bilan bir qatorda, axloqiy masalalar, inson omilining qisqarishi va texnologiyaga bog‘liqlik kabi mavjud cheklovlari ham muhokama etiladi.