MEDIASTINIT BILAN ASORLANGAN BO'YIN CHUQUR FLEGMONALARINING NUR TASHXISI USULLARINI OPTIMALLASHTIRISH (ADABIYOTLAR SHARHI) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Chuqur bo'yin flegmonasi (ChBF) - bo'yin sohasi bo'shlini zararlaydi va tezda hayot uchun xavfli asoratlarga aylanishi mumkin, bu esa ularni jiddiy kasallanish va o'limga olib kelishi mumkin bo'lgan jiddiy sog'liqni saqlash muammosiga aylantiradi. ChBF infektsiyalarini erta tashxislash klinik belgilar va alomatlarni niqoblaydigan antibiotiklar va steroidlarni o'z ichiga olgan dastlabki davolash tufayli qiyin bo'lishi mumkin. ChBF infektsiyalaridan o'lim kattalarda taxminan 4,2% va bolalarda 6,2% ni tashkil qiladi (P. Santos Gorjón, 2012). Radiologik tekshiruvlar infektsiya manbasini aniqlashda, shuningdek, infektsiyaning tarqalishini baholashda va flegmona infektsiyasining abtsesga aylanishini baholashda