MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTIDA TA’LIM SIFATI MONITORINGINI TAKOMILLASHTIRISHNING PEDAGOGIK MEXANIZMI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maktabgacha ta’lim tashkilotida ta’lim sifati monitoringini takomillashtirishning pedagogik mexanizmi ta’lim tizimini zamon talablaridan kelib chiqib yangilash, sifatli ta’lim berish hamda bolalarning har tomonlama taraqqiy etishini ta’minlashga qaratilgan chuqur va asosli yondashuvlarni o‘z ichiga oladi. Sifat monitoringining asosiy vazifasi – ta’lim jarayoni samaradorligiga kompleks yondashuv asosida baho berish, mavjud muammolarni aniqlash, ilg‘or tajribalarni hamda innovatsion pedagogik texnologiyalarni joriy qilishdir. Maktabgacha yoshdagi bolalarning rivojlanishi mazkur davrda shakllanadigan asosiy ko‘nikmalar, bilim va malakalar sifatiga bevosita bog‘liq bo‘lgani sababli monitoring tizimini to‘g‘ri yo‘lga qo‘yish muhim tarkibiy ahamiyat kasb etadi.