“ҲУҚУҚ ИЖОДКОРЛИГИНИ АМАЛГА ОШИРИШДА ФУҚАРЛИК ЖАМИЯТИ ИНСТИТУТЛАРИНИНГ ВАЗИФАЛАРИ”. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ушбу мақолада ҳуқуқ ижодкорлиги жараёнида фуқаролик жамияти институтларининг ўрни ва вазифалари таҳлил қилинган. Фуқаролик жамияти институтлари – нодавлат нотижорат ташкилотлар, ОАВ, касаба уюшмалари, жамоат бирлашмалари ва бошқалар – жамият манфаатларини ифода этиб, қонунлар қабул қилинишида иштирок этиши ва ҳуқуқий нормаларнинг такомиллашувига таъсир кўрсатиши мумкин. Мақолада, шунингдек, уларнинг ҳуқуқий ижодиятдаги иштироки учун зарур бўлган ҳуқуқий механизмлар, шароитлар ва халқаро тажрибалар ҳам таҳлил қилинади.