TADQIQOT KO‘NIKMALARINI KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA TIZIMLASHTIRISH MASALALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida talabalarning tadqiqot ko‘nikmalarini shakllantirish va rivojlantirish masalalari kompetensiyaviy yondashuv asosida ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqot ko‘nikmalarini “bilimko‘nikma–malaka–kompetensiya” mantiqiy zanjiri asosida tizimlashtirishning pedagogik ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, tadqiqot faoliyatini bosqichmabosqich rivojlantirish mexanizmlari, ularni ta’lim mazmuni va metodik ta’minot bilan uyg‘unlashtirish masalalari yoritilgan. Maqolada tadqiqot ko‘nikmalarini kompetensiyaga aylantirish jarayoni tizimli yondashuv asosida asoslab berilib, ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi xulosalar ilgari surilgan.