LABORATORIYA MASHG‘ULOTLARIDA O‘QUVCHILARNING ANALITIK TAHLIL KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH BOSQICHLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada laboratoriya mashg‘ulotlari jarayonida o‘quvchilarning analitik tahlil ko‘nikmalarini rivojlantirish bosqichlari ilmiy-nazariy va metodik jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqotda laboratoriya mashg‘ulotlari analitik fikrlashni shakllantirishning samarali pedagogik vositasi sifatida qaralib, tayyorlov, amaliy-eksperimental, tahliliy-reflektiv hamda natijalarni umumlashtirish bosqichlarining mazmuni asoslab berilgan. Maqolada analitik tahlil ko‘nikmalarini rivojlantirish orqali o‘quvchilarning ilmiy tafakkuri, mustaqil fikrlashi va tajriba natijalarini asoslab berish qobiliyatlari shakllanishi yoritilgan. Tadqiqot natijalari laboratoriya mashg‘ulotlarini bosqichli tashkil etish ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.