TAʼLIM SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA PEDAGOGIKA SOHASINING RIVOJLANISH METODLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada taʼlim samaradorligini oshirishda pedagogika sohasining zamonaviy rivojlanish metodlari yoritilgan. Unda anʼanaviy va innovatsion o‘qitish usullarini uyg‘unlashtirish, shaxsga yo‘naltirilgan taʼlim, interfaol metodlar hamda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan samarali foydalanish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, pedagogik jarayonda motivatsiyani oshirish, baholash tizimini takomillashtirish va o‘quvchilarning mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning taʼlim sifatiga taʼsiri yoritib berilgan. Maqola taʼlim muassasalari pedagoglari va soha mutaxassislari uchun amaliy ahamiyatga ega.