SOGʻLIQNI SAQLASH MUASSASALARIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISHNINING IQTISODIY SAMARADORLIGINI O’RGANISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada sog‘liqni saqlash muassasalarida raqamli texnologiyalarni joriy etishning iqtisodiy samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot Nukus shahar va To‘rtko‘l tuman poliklinikalari misolida olib borilib, raqamli tizimlarning tibbiy xizmatlar sifatiga, xarajatlarni qisqartirishga va boshqaruv jarayonlarini takomillashtirishga ta’siri o‘rganildi. Elektron tibbiy kartalar, onlayn navbat tizimlari va axborot boshqaruv dasturlarining joriy etilishi natijasida vaqt tejalishi, mehnat unumdorligining oshishi hamda moliyaviy resurslardan samarali foydalanish imkoniyatlari baholandi. Tadqiqot natijalari sog‘liqni saqlash tizimida raqamli texnologiyalarni keng joriy etish iqtisodiy jihatdan maqsadga muvofiq ekanligini ko‘rsatadi.